На Харківщині за день висадили 40 тисяч дерев

17 березня Акція з висадки мільйона дерев в рамках глобального екологічного проекту «Озеленення України» проходила по всій країні.

ЇЇ ініціатива належить президенту «CEO Club Ukraine» Сергію Гайдайчуку та генеральному директору Книги рекордів України Ганні Крисюк за підтримки Романа Абрамовського, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та Василя Кузьовича, голови Державного агентства лісових ресурсів України. 

Організатором даного проєкту у Харківській області є Марія Мезенцева, Народна депутатка України.

До екологічної акції в рамках проекту «Озеленення України» приєдналися голова ХОДА Олексій Кучер і народні депутати України.

На території Жовтневий лісгоспу Васищевського лісництва голова ХОДА разом з Марією Мезенцевою та іншими народними депутатами, лісниками, школярами та волонтерами взяли участь у висадці дерев.

Директор Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Скляров нагадав, що ця акція мала відбутися в березні цього року, але її проведення перенесли на осінь.

«Так само як по всій країні, на території Харківщини висаджені в цей день близько 40 тисяч сіянців сосни звичайної та дуба черешчатого приблизно на площі майже 8 тисяч га. Для цього у нас вирощується посадковий матеріал із закритою кореневою системою і відкритою. Зараз на цій площі висаджуємо сіянці сосни звичайної із закритою кореневою системою, яка забезпечує майже стовідсоткове приживлення», – розповів головний лісничий області.

До акції радісно приєдналися юні лісівники Утківського шкільного лісництва Харківського району. Вони розповіли про допомогу, яку вони надають лісівництву в рамках шкільного юнацького природоохоронного руху.

«Ми допомагаємо Жовтневому лісництву вирощувати сіянці сосни звичайної, доглядаємо за сіянцями лісових культур в лісорозсаднику шкільного лісництва. Ми щорічно беремо участь в створенні нових лісонасаджень. На сьогодні нами висаджено вже 11 га лісу і лісопосадок. Також ми провели ліквідацію стихійних звалищ, масовий збір і здачу на переробку твердих побутових відходів. Провели разом з лісником патрульні рейди по боротьбі з засміченням лісів і охорони ялинок», – доповіли про виконану роботу юні лісівники.