На Івано-Франківщині 23 НЗ долучились до “Озеленення України”

Тільки разом, об’єднавши зусилля громадськості, представників місцевої влади та самоврядування, бізнесу та ЗМІ в Івано-Франківсбку змогли реалізувати проєкт “Озеленення України”. Мета ініціативи – привернення уваги до відновлення екосистеми України і планети.

Організатором проєкту на Івано-Франківщині є голова правління ГО «Громадський центр «Еталон» Леся Аронець.

Локальними партнерами проекту є АТ «Івано-Франківськгаз», компанія ТОВ «Шобелі Україна», інноваційний центр «Промприлад.Реновація».

На Прикарпатті 2212 осіб, 17-го жовтня, на 20 локаціях Держлісгоспу на площі 17.7 га і у 23 навчальних закладах Богородчанського району висадили 56 950 саджанців.

Разом з майбутніми лісниками (школярами), працівниками ДП “Вигодський лісгосп” прийняли участь у висадці заступник голови Івано-Франківської ОДА – Василь Івасик, народний депутат України – Олександр Матусевич, директор Управління екології та природних ресурсів ІФОДА – Андрій Пліхтяк.

Допомогу в організації та проведенні правильного процесу висадки надав  в.о. керівника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Ярошик.

Також долучилися представники екосвідомих НГО, які активно озеленювали Карпати у Верховинському районі спільно з головою Верховинської районної ради – Іваном Шкіндюком.

На Богородчанщині об’єднати зусилля освітян, місцевої влади і старшокласників з 23 навчальних закладів району для підняття екосвідомості та відповідальності перед природою, продовжуючи справу свого батька лісника – Ярослава Бабецького, який віддав 35 років улюбленій справі, змогла проректорка Університету Короля Данила – Іванна Бабецька.

«Прикарпаття прийняло активну участь в проєкті «Озеленення України». Власне на 20 локаціях із 16 лісництв, що розміщені в Івано-Франківській області були задіяні всі сили громадськості, влади, бізнесу для озеленення наших Карпат. Дуже тішимося, що в цій акції прийняли участь також активісти, громадські організації з цілої України, які висадили в Карпатах Верховинському районі більше 3 тисяч дерев і саджанців. Тільки спільними зусиллями, об’єднанням всіх небайдужих людей можна зробити велику справу. Я всім щиро дякую, що незважаючи на мінливу погоду, ми внесли свій маленький вклад у покращення клімату України!» – зазначила організаторка проєкту в Івано-Франківській області Леся Аронець.