На Київщині волонтери висадили рекордні 100 тисяч дерев

13 березня на територіях Боярського лісництва встановлено національний рекорд України – зусиллями багатьох людей висаджено 100 тисяч дерев і цим самим встановлено Національний рекорд України.

Загальна площа нових зелених насаджень становить 14,8 га. Висадка лісу здійснювалася на 17 локаціях. На кожній локації було не більше 50 осіб. Загалом у посадці сіянців та саджанців взяли участь представники територіальних громад Боярки, Малютянки, Забір’я, Княжич і Жорнівки Києво-Святошинського району, Дзвінкового Васильківського району та Новосілок Макарівського району.

Чимало боярчан приєдналися до заклику організаторів щодо долучення до всеукраїнського проекту “Озеленення України”. Зокрема, в акції взяли участь працівники виконавчого комітету та депутатського корпусу Боярської міської ради, комунальних підприємств – КП “БоярськеГВУЖКГ” та КП «Боярка-Водоканал», а також працівники ПрАТ «Вентс», Києво-Святошинський відділ Поліції, Боярський коледж екології і природних ресурсів, Укрцентркадриліс, ТМ Davines в Україні та пересічних жителів міста. Роботи вистачило на всіх.

Боярська лісодослідна станція забезпечила учасників рекорду якісним посадковим матеріалом, а також підготувала ділянки та необхідний інвентар. Лісничі БЛДС провели інструктаж та взяли безпосередню участь у роботах на кожній ділянці.

Фінальна зустріч усіх учасників рекорду відбулася на галявині біля Йосипського ставка. Тут на волонтерів чекав смачний обід та теплий прийом організаторів.

Урочисту частину відкрив Боярський міський голова Олександр Зарубін. Він щиро привітав присутніх з виконанням грандіозної справи – посадкою 100 000 дерев та встановленням Національного рекорду України.

Представник “Книги Рекордів України” Надія Чистяк засвідчила встановлення Національного рекорду України, про що свідчать дипломи, отримані підписантами Меморандуму про участь у всеукраїнській акції з озеленення України, ініціаторами якої є Сергій Гайдайчук та Ганна Крисюк.