Юрій Гусєв: Цього року на Херсонщині ми висадили вже понад 500 тисяч дерев

17 жовтня у рамках Акції «1 000 000 дерев за 24 години» близько 30 тисяч молодих дерев висадили у населених пунктах Херсонської області. Так Херсонщина долучилася до всеукраїнського глобального екологічного проєкту «Озеленення України».

Понад 10 тисяч саджанців сосни кримської висадили й у 21 кварталі Олешківського лісництва ДП «Олешківське лісомисливське господарство».

Участь у акції взяв голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, який виступає співорганізатором даного проєкту у своїх області. Він подякував за активну позицію усім ековолонтерам та зазначив, що озеленення Херсонщини є одним із найважливіших завдань, над яким працює не лише місцева влада, але й громада області. 

«Цього року ми висадили вже понад 500 тисяч нових дерев і сьогодні висаджуємо ще 30 тисяч в рамках національної програми «Озеленення України». До вказаної акції Херсонщина долучилась ще на початку цього року і наразі ми продовжуємо цю справу», – розповів Юрій Гусєв.

Варто зазначити, що лише до Олешківського лісництва висаджувати молодий ліс приїхали понад сотня небайдужих жителів області. Одночасно нові дерева саджали й на декількох локаціях у Херсоні та інших населених пунктах області. За словами начальника Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства Тетяни Касіч, завдяки таким масштабним акціям на Херсонщині розширюються площі лісових насаджень.

Ціль проєкту «Озеленення України»привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми країни. Сформувати позитивний імідж України у світі через першу колективну історію успіху українців.

Ініціатива реалізації проєкту «Озеленення України» належить президенту «CEO Club Ukraine» Сергію Гайдайчуку та генеральному директору Книги рекордів України Ганні Крисюк за підтримки Романа Абрамовського, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та Василя Кузьовича, голови Державного агентства лісових ресурсів України.  

Всеукраїнські партнери: «А-Банк», компанія «Абіфарм», «Business Woman Club», «Укр-Китай Коммуникейшин», бренд «LAMEL professional», «Rivian Owners Club», компанія «VIATEC», «ООО ТВК ВЕКТОР-ВС», група компаній «FGK Financial Group», компанії «Cronvest»  та  «FinStream», компанія «SHEN», компанія «Agrii Ukraine», компанія «EVA LAB», ГО «Біла птаха», ТОВ «Брусвяна», ГО «МОЖУ».