«Зелені зустрічі»: в Держлісагентстві обговорили озеленення України

«Озеленення України розширює кордони». В Держлісагентстві обговорили реалізацію проєкту озеленення України та висадження «1 000 000 дерев за 1 добу».

7 жовтня в Держлісагентстві відбулась робоча зустріч щодо масштабного озеленення України, акції, яка відбудеться 17 жовтня.

Під час зустрічі Державне агентство лісових ресурсів України Василь Кузьович зазначив, що навесні лісівниками висаджено 140 мільйонів сіянців на площі 23 тисячі гектарів, ще близько 230 гектарів планується залісити восени. Всього лісівники восени планують висадити 1,4 мільйона сіянців. В основному будуть висаджувати сосну, дуб, бук, ясен, тощо. Акції з посадки 100000 дерев проходитимуть по всій Україні у різній формі, це і висадження лісосмуг, заліснення на зрубах та закладання алей, парків і індивідуальні висадження на прибудинкових територіях.

Понад 50 тисяч волонтерів з усієї України готові приєднатися до акції «Озеленення України». Про це розповіла голова благодійної організації «Благодійний фонд «Озеленення України» Аня Крисюк:

«Як повідомили наші волонтери по обласним осередкам, в Україні виявили бажання взяти участь в акції понад 50 тисяч волонтерів. Але ми розуміємо, що враховуючи пандемію, висадка буде виключно в індивідуальних формах і невеликими групами людей на відкритих майданчиках із дотриманням усіх карантинних правилах і норм. Також на офіційному сайті проєкту є форма, де люди самі біля будинку можуть висадити дерево, надіслати фото, геолокацію на сайт і також стати учасниками колективної історії успіху українців », – сказала Ганна Крисюк.

В рамках акції учасники планують висаджувати 25 видів дерев і, що важливо, брати на себе відповідальність догляду за всіма деревами, які будуть висаджувати. Віримо, що ця акція буде позитивною колективною історією успіху українців і розвиватиме екокультуру серед людей. Запрошуємо всіх долучитися до зеленої акції!

Прес-служба Держлісагентства